top of page

Reumatische Behandeling

 

Wat is een reumatische voet?

Mensen die aan reuma lijden krijgen vaak last van problemen aan hun voeten. Speciale zorg is dan gewenst. De reumatische voet kenmerkt zich door diversen complicaties.

 

De reumatische voet kenmerkt zich door diversen complicaties:

 

-Ontstekingsprocessen in de voet: De gewrichten van mensen met reuma zijn veelvuldig ontstoken. Ook slijmbeursontstekingen komen vaak voor. 

 

-Vergroeiingen van de voet: Reumatische gewrichtsonstekingen kunnen leiden tot verstijving en vergroeiing van de botten, gewrichten en het weefsel daar om heen. 

 

-Standsverandering van de voet: Door pijn, stijfheid en vergroeiing van de gewrichten nemen de voeten en tenen van de meeste reumapatienten in de loop der tijd een andere niet natuurlijke stand aan. 

 

-Verandering van het voetweefsel: De huid van reumapatienten is onder het vetkussen van de voet vaak dunner en verschoven. 

 

-Verandering aan de teennangels: Aan de voeten van de mensen met reuma kunnen de teennagels door de standsverandering van de tenen in de verdrukking komen. Hierdoor kunnen problemen ontstaan als verkleuringen en verdikkingen van de nagels, eeltvorming onder de nagels, brokkelige, ruwe, brosse of gespleten nagels. 

 

Waarom naar de pedicure?

Als gevolg van de bovenstaande complicaties heeft meer dan 80% van de reumaptienten last van ongewenste eelt- en likdoornvorming. Reden genoeg om de voeten van mensen met reuma extra aandacht te geven en regelmatig naar de pedicure te gaan die gespecialiseerd is in de reumatische voet.

 

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

De behandeling door een pedicure bij reumapatiënten wordt veelal vergoed door de zorgverzekeraar. Voorwaarde voor vergoeding is een inschrijving bij  het kwaliteitsregister voor pedicures (KRP), waaraan mijn salon voldoet. Vraag uw huisarts voor een doorverwijzing en informeer naar de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Bekijk hier of u de behandeling vergoed krijgt.

 

De Reumatische Behandeling duurt 45 minuten en bestaat uit het volgende:

 

- Desinfecteren van de voeten

- Knippen van de nagels

- Verwijderen van eelt en/of likdoorns

- Behandelen van kloven

- Behandelen van schimmelnagels en / of ingroeiende nagels

- Mechanisch afwerken van de nagels en het eelt

- Verzorgen van de nagelomgeving

- Desinfecteren van de voeten

- Aanbrengen van een verzorgende voetcreme middels korte massage

 

Werkwijze:

Wij werken met een pedicure-motor met spraytechiek. Bij deze techniek wordt er gekoeld met een speciale vloeistof, waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is.

 

bottom of page